Terränghoppning i hjärtat av Irland

Terränghoppning i hjärtat av Irland

Här, i den vackra naturen på västra Irland hittar du de bästa förutsättningarna för en riktigt drömridresa på Irland. Vår värd Esther tillsammans med gårdens instruktörer är mycket gästvänliga och gör sitt yttersta för att du ska trivas och få en minnesvärd ridsemester.

Detta är ridresan för dig som vill rida, rida och återigen rida! Dagarna är fylls av utmanande ridning helt anpassat efter din nivå och dina önskemål. Oavsett om du vill hoppa terränghinder tills mjölksyran bränner i benen eller om du allra helst vill lära dig att kommunicera med din häst från marken genom Natural Horsemanship.

Terränghoppning för alla nivåer

Det finns ingen som kan terränghoppning bättre än irländarna! Hästarna är avlade och tränade för jakt (tänk Hubertus Jakt) och för att ta sig fram genom svårframkomlig terräng – vilket gör dom till den perfekta läromästaren för dig som vill testa dina kunskaper ute i naturen.

På gården finns en fin terrängbana med allt ifrån naturliga stockar, stenmurar och diken till konstgjorda hinder. Vi kommer dessutom bege oss till närliggande ridcenter för att utmana oss själva på deras 200 hektar stora bana för terränghoppning!

De flesta hinder har två eller flera alternativ så här finns det alternativ för dig oavsett om du är en nervös nybörjare eller en självsäker tävlingsryttare.

Skräddarsy din egen drömridresa!

Väl på plats på gården kommer du tillsammans med gårdens utbildade instruktörer sätta ihop ett dagsprogram baserat på dina önskemål och din riderfarenhet. Välj mellan ridlektioner i hoppning- eller markarbete, uteritter, terränghoppning och/eller Natural horsemanship. Varje dag kommer att bestå av ca 4 – 5 timmars ridning per dag.

Obs! För dig som vill hoppa terränghoppning rekommenderas att använda säkerhetsväst. Det finns inte att låna på gården, utan du bör ta med din egen.

Mer information om ridresan

Dagsprogram:

Fyll dina dagar på gården med härlig och utmanande ridning i den vackra miljön här på västra Irland.

Programmet anpassas helt efter dig och din nivå – men missa inte chansen att utvecklas i din ridning och ta chansen att våga dig ut på terrängbanan. Det finns ingen som kan terränghoppning bättre än irländarna! Här finns det hinder för alla nivåer, allt ifrån osäkra nybörjare till erfarna tävlingsryttare.

Oavsett hur många dagar du väljer att stanna kan vi lova dig att du kommer att få massor av tid i sadeln!

Välj mellan följande alternativ:
tisdag – söndag (6 dagar – 5 nätter – 5 riddagar)
torsdag – söndag (4 dagar – 3 nätter – 3 riddagar)

 

Ridschema:

Efter din första introduktionslektion kommer du tillsammans med gårdens instruktörer sätta ihop ett dagsprogram baserat på dina önskemål och din riderfarenhet. Varje dag kommer att bestå av ca 4 – 5 timmars ridning per dag.

Välj mellan följande alternativ:

  • Ridlektioner - välj mellan hoppning och markarbete
  • Uteritter i den vackra naturen kring gården, allt från 2 timmar långa uteritter upp till en hel dag!
  • Terränghoppning på gårdens terrängbana - passar bäst för dig som inte hoppat så mycket terräng förut.
  • Terränghoppning på närliggande ridcenter - Här finns en 200 hektar stor terränghoppningsbana med hinder för ryttare på alla nivåer. Allt ifrån nybörjare till erfarna tävlingsryttare.
  • Natural horsemanship - för dig som vill bli ännu bättre på att kommunicera med din häst.

 

Boende på gårdens hotell

Bor gör vi på gårdens mysiga hotell. Varje rum är unikt och individuellt renoverat med noga utvalda färger och naturmaterial. Målet är att du som gäst ska känna dig avslappnad och hemmastadd här.

Gården drivs av en ekologisk och naturvänlig filosofi. Här odlas grönsaker, frukt och sallad i den ekologiska trädgården och restaurangen är en utav två (på hela Irland) som tilldelats ekologiskt certifikat.

På gården finns en terränghoppningsbana, en stor paddock och perfekta möjligheter för uteritter genom Irlands grönskande natur.

Det närliggande ridcentret har en större bana för terränghoppning med över 150 hinder för alla nivåer. Se fram emot att galoppera över öppna fält, plaska genom floden och utmana dig själv på terränghoppningsbanan.

Transfer

Transfer ingår inte i turen men det är enkelt att ta sig till och från gården på egen hand.

Buss

Reser du med buss från Dublin finns det två alternativ.

1. Bus Eireann från Dublin airport till Loughrea. Har flera avgångar per dag och kostar mellan 15 och 20 euro. Tar ca 3 timmar till Loughrea.

För tidtabeller och biljetter: http://www.buseireann.ie/. Välj ”View Timetables” och sök på 20 i fältet ”search by route”. Eller ”Buy ticket” From: Dublin Airport (Atrium Rd Zone 12) To: Loughrea (Beattys)

2. Citylink från Dublin airport till Loughrea. Har flera avgångar per dag och kostar mellan 10 och 15 euro. Tar ca 3 timmar till Loughrea.

För tidtabeller och biljetter: https://www.citylink.ie/  Sök på – From: Dublin airport To: Loughrea, Main Street

Hyrbil

För dig som hyr bil så ligger ridcentret ca 2 timmars bilresa från flygplatsen i Dublin.

 

Flyg till Irland

Vi rekommenderar att flyga med SAS som har bra förbindelser mellan Stockholm - Dublin och Göteborg - Dublin.

Bokar du din resa i god tid brukar det gå att hitta flygresor för under tusenlappen. Momondo är ytterligare en bra sida för att söka efter flyg.

Här hittar du både lågpris och bästa/snabbaste rutten.

Ridvana:

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar eller  4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar
Dagar: tisdag – söndag eller torsdag - söndag
Datum 2019: valfritt
Logi och mat: boende på gårdens eko hotell. Frukost, lunch och middag ingår.
Transfer: Ingår ej
PRIS: från 7 495 SEK
Bokningskod: CAP-4

tisdag - söndag: 12 495 SEK
torsdag - söndag: 7 495 SEK

Datum 2019: valfritt

Skicka bokningsförfrågan

Terränghoppning i hjärtat av Irland
CAP-4A - tisdag - söndag
CAP-4C - torsdag- söndag

Antal resenärer:
1234fler

Övrigt:
(Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@capalltravel.se

**Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

* = obligatoriska fält

Andra populära ridresor:

Naturupplevelser till häst

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 5,5 riddagar
Pris: från 14 695 SEK

Upplev Irlands vackra natur och färgstarka historia till häst. Vi rider drygt 20 mil genom varierande natur på vår färd ut mot de branta klipporna vid Atlantens kust.

Längs atlantkusten

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 5 riddagar
Pris: 14 995 SEK

Upptäck det genuina Irland på denna ridresa som tar oss genom lummig natur, förbi historiska platser och längs Atlantens vidsträckta stränder.

Terränghoppning i hjärtat av Irland

Längd: från 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar
Pris: från 6 495 SEK

Ridresan för dig som vill rida, rida och återigen rida! Dagarna är fyllda av utmanande ridning och våra instruktörer gör sitt yttersta för att du ska få en minnesvärd ridresa.