Norra Irlands sevärdheter

Ridresa i de nordligaste delarna av Irland

Norra Irlands sevärdheter

Om du vill uppleva mångsidigheten i Irlands natur är det här ridresan för dig!

Häng med till byn Dunfanaghy på de allra nordligaste delarna av Irland. Här med havet in på knuten njuter vi av oslagbar ridning längs fantastiska stränder och i vacker natur med utsikt över omgivningarna.

Galoppera längs nedlagda järnvägsspår

Vi kommer att styras av tidvattnet då vi korsar en bukt för att ta oss upp till toppen av Horn Head, där vi insuper en fantastisk utsikt över en kustlinjen med karga klippor och avskilda stränder.

Vi rider längs stigar endast framkomliga till häst, galopperar längs ett nedlagt järnvägsspår och njuter av hisnande galopper längs kritvita stränder med atlantens vågor som slår in.

Gömda sandstränder

En av stränderna vi kommer rida på, Tramore, är dessutom oåtkomlig med bil – för att ta sig dit måste du rida eller gå.

På vår väg dit rider vi över en hög udde med utsikt över havet och dess höga steniga klippor. När vi vänder tillbaks ner mot stranden är utsikten oförglömlig.

Väl nere är det svårt att inte glädjas åt hästarnas längtan efter att få sträcka ut i en härlig galopp på stranden. Galoppen i vattenbrynet medan vågarna slår in är efterlängtad!

Gästvänliga människor

Under vår femte dag får våra rumpor vila från sadlarna och vi får i stället möjlighet att utforska Dunafaghy, kanske för ett besök på The Workhouse, eller vad du än finner lockande.

Våra gästvänliga värdar hjälper gärna till att hitta en lämplig aktivitet för just dig och gör sitt yttersta för att du ska trivas och få en minnesvärd resa.

Mer information om ridresan

Dagsprogram

Dag 1
När vi anländer till Arnold’s Hotel möts vi av våra värdar Derek och Gerarda Arnold.

Efter att ha checkat in finns det tid för att vila upp sig efter resan, upptäcka samhället eller koppla av med en stillsam promenad längs stranden Killahoey som ligger endast ett par minuters promenad från hotellet.

Gården och stallarna är pittoreska med vitkalkade hus och ligger ett stenkast från hotellet.

I stallet välkomnas vi av Helen och resten av stallpersonalen innan vi blir introducerade till hästarna som Helen valt ut speciellt för oss.

På kvällen njuter vi av middagen i lugn och ro på Seascapes Restaurant med vacker utsikt över Sheephaven Bay och Horn Head.

För dem som vill finns det möjlighet att beställa in vin till maten, eller varför inte en öl från några av de lokala bryggerierna.

Dag 2 
Efter frukosten är det äntligen dags att ta en kort promenad till satllet genom hotellets trädgård för att möta vår guide och våra hästar.

Morgonen spenderar vi åt att se till att häst och ryttare passar bra ihop.

Därefter beger vi oss ut på en ridtur bestående av en timmeslång ridtur på stranden och sedan ytterligare en timmes ritt genom skogen upp till toppen av Horn Head.

Väl uppe kan vi insupa den vackra utsikten över Sheephaven Bay och dess lapptäcke av karga klippor och sandiga avskilda stränder.

Vi kan dessutom se bergskedjan Derryvaegh Mountin, med sina imponerande Muchish Mountain och Mount Errigal, och den charmiga kustbyn Dunafanaghy där vi bor.

Denna tur är styrd av tidvattnet eftersom vi måste korsa viken för att kunna nå Horn Head.

Vi återvänder till hotellet för lunch och har sedan eftermiddagen fri.

Dag 3 – Muchish
Idag lämnar vi kusten för en dag och beger oss med packad matsäck mot det imponerande Muckish Mountain.

Vi rider på historiska stigar och vägar som byggdes för 150 år sedan under den stora svälten som Irland var drabbad av.

Vi tar oss fram under koncentrerad tystnad eftersom dessa stigar endast är framkomliga av hästar, då de ursprungligen var byggda för dem.

Nuförtiden är många av vägarna övervuxna, men fyller fortfarande sitt syfte väl.

När vi närmar oss berget dyker den numera demonterade järnvägen Falcarragh-Burtonport upp, känd genom filmen”The Railway Man” med Donald Sutherland och Julie Christie. Marken är perfekt för långa och härliga galopper.

Efter lunch korsar vi tre älvar vid historiska vadställen. Vi tar oss fram genom ett lapptäcke av stenmurar och behagliga grusvägar på vår väg mot Errarooey där hästarna får övernatta på gröna betesmarker.

Där har hästarna en av den mest respektingivande och förunderliga vy över Atlanten, himmelska gyllene stränder, Tory Island och det legendariska kungariket Celtic Cyclops Balor of the Evil Eye.

Vi trötta ryttare bli transporterade tillbaks till hotellet för en god middag och en god natts sömn.

Dag 4 – Errarooey
Efter en stadig irländsk frukost återförenas vi med våra hästar som är mätta och glada efter en natts betande av det saftiga gräset vid Errarooey.

Om tidvattnet och vädret tillåter så börjar vi dagen med ännu en minnesvärd galopp på stranden.

Dagen ritt är en kontrast mot de avlägsna och ljungbeklädda kullar vi red över igår.

Idag utforskar vi mångfalden i landskapet då vi passerar gamla gårdsbyggnader, längs slingrande vägar med gräs växandes i mitten, som leder oss mot den det karga jordbrukslandskapet vid kusten.

Vi håller oss till slänterna när vi måste ta oss över en hög udde med utsikt över ett vackert Atlanten med höga steniga klippor och när vi vänder tillbaks är utsikten över stranden Tramore oförglömlig.

Då vi tar oss ner mot stranden känner både vi och hästarna längtan efter att få sträcka ut i en härlig galopp på stranden. Galoppen i vattenbrynet medan vågarna slår in är efterlängtad!

Hungriga och belåtna beger vi oss tillbaka till hotellet för en väl värd lunch.

Dag 5 – Koppla av och varva ner
Under kommande dag får vi möjlighet att koppla av och varva ner, samtidigt som vi har möjlighet att utforska Dunafanaghy.

Varför inte ta en promenad i byn och passa på att besöka The Workhouse och de många exklusiva irländska hantverksbutiker som ligger på gångavstånd från hotellet.

Om du tycker om att promenera finns det många vackra vandringsleder i närheten från ’Rambles in Dunafanaghy’, kartor finns i receptionen.

Det finns också möjlighet att anordna fisketurer för de som är intresserade, eller varför inte hyra cyklar och med en karta ge sig ut och utforska några av de natursköna vackra platserna vid Sheephaven Bay och Horn Head.

Om du föredrar en lugn golfrunda i hisnande landskap på Dunafanaghy Link Course, som ligger bara några minuter från hotellet, går det också att ordna.

Dag 6 – Sheephaven
Dagens tur tar oss längs slingrande landsvägar kantade av vittrande stenmurar och en obeskrivlig vy över Sheephaven Bay.

Portnablagh (hamnen i många färger) ligger pittoreskt skyddad mot Atlanten och vi tar där en uppfriskande galopp längs stranden på Marble Hill och andas in den friska havsluften.

Vi lämnar sedan kustlandskapet bakom oss vidare mot det karga lanskapet vid Derryveagh Mountains.

Vi rider i skuggan av det mäktiga berget Muckish Mountain och dess sluttningar där kungsörnen härskar, vi följer övergivna järnvägsspår genom vildmarken där endast fåren blockerar vår väg, och därefter rider vi ner från bergen och återvänder till kusten för att kommer hem i tid till middagen.

Dag 7 – Tramore
Idag gör vi oss redo för vår sista dag i sadeln. Vi rider tillbaks över den oändliga stranden Tramore – en vild och vindpinad strand som imponerar på de flesta som kommer dit.

Vi får en sista blick av den vackra och imponerande naturen i Donegal under ljudet av hästarnas hovar som snabbt korsar Tramores gyllene sand…

Familjeägt hotell och gästvänlig personal

Hotellet ligger i den pittoreska byn Dunfanaghy på norra Irland som länge har attraherat turister från hela världen.

Platsen är en av de vackraste på Irland, med sin spektakulära utsikt över Sheephaven Bay, med de gyllene stränderna på Kilahoey Beach endast en kort promenad bort.

Det här är ett perfekt ställe att koppla av och ladda ny energi på!

Hotellet grundades 1922 och familjen Arnold för stolt traditionen vidare genom att välkomna sina gäster och erbjuda en unik upplevelse i de vackra omgivningarna.

Hotellet är familjeägt och den vänliga personalen gör allt för att er semester ska blir ett nöje.

Stallarna

Stallet ligger endast ett stenkast från hotellet och du hittar dit genom att följa stigen genom trädgården. I stallet väntar Helen med personal på att få välkomna er till ridcentret och hästarna!

Enkelrum finns att boka mot extra kostnad 2.300 kr.

Transfer

Transfer ingår från Dublin airport i denna ridresa. 

Bussen ni ska ta (John McGinley Buses) avgår från busshållplatsen på Dublin Airport Zone 14. Då bussen endast väntar ett par minuter är det viktigt att stå vid rätt avgångsplats.

Avgångstiderna är ungefärliga. Bussen avgår från Dublin centrum och brukar vanligtvis anlända till flygplatsen 20 minuter senare, men ogynnsamma trafikförhållanden kan försena tiden något.

Bussresan tar fyra till fyra och en halv timme med ett stopp på ungefär 15 minuter i Monaghan.

När du lämnar över din biljett kan du be föraren att stanna vid Arnolds Hotel eftersom bussen passerar precis utanför. Skulle du missa hotellet behöver du inte oroa dig, bussen stannar igen 50 meter längre bort längs vägen.

Tidtabeller samt mer information hittar ni här!

 

Flyg till Irland

Vi rekommenderar att flyga med SAS som har bra förbindelser mellan Stockholm - Dublin och Göteborg Dublin.

Bokar du din resa i god tid brukar det gå att hitta flygresor för under tusenlappen.

Momondo är ytterligare en bra sida för att söka efter flyg. Här hittar du både lågpris och bästa/snabbaste rutten.

Marianne, september 2018 

Jag har haft en fantastisk vecka på Irland. Det var så trevliga människor, vacker natur och underbara hästar. Jag är verkligen glad och lycklig över att jag bokade den här resan. Hotellet var mysigt och maten supergod över all förväntan. Nu är jag tillbaka på jobbet fylld av härliga minnen och längtar redan efter att få göra en ny resa. 

 

Hanna, september 2016 

"Otroligt väluppfostrade hästar! Den irländska gästfriheten är också helt fantastisk."

 

Gunnel, september 2016 

"Mycket trevliga hästar och vi blev mycket väl omhändertagna."

 

Kaarina, juli 2015 

"Tack för en underbar ridsemester "norra-irlands-sevardheter", det var det bästa jag gjort på länge. Tack också för tips och hjälp med att ordna allt inför semestern. :)"

Ridvana:

3

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 5 riddagar
Dagar: varierar
Datum 2020: Se tillgängliga datum under "Skicka bokningsförfrågan!" nedan
Logi och mat: inkvartering på Arnold Hotel. Frukost, lunch och middag ingår.
Transfer: Ingår från Dublin airport
PRIS: från 16 495 SEK
Bokningskod: CAP-6

Pris (maj): 16 495 SEK
Pris (juni, september): 17 495 SEK
Pris (juli, augusti): 18 495 SEK
Tillägg: Enkel- eller Superior rum 2 400 SEK

Datum 2020:
Maj: 16 - 23
Juni: 6 - 13, 20 - 27
Juli: 4 - 11
Augusti: 22 - 29
September: 4 - 11, 26 - 3 okt

Skicka bokningsförfrågan

CAP-6 Norra Irlands sevärdheter

Antal resenärer:
1234fler

Övrigt:
(Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring oss på 08 552 45 900 eller maila på info@capalltravel.se

**Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

* = obligatoriska fält

Andra populära ridresor:

Magiska slott och hästar

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar
Pris: 9 995 SEK

Njut av denna ridresa som kombinerar besök på antika irländska slott och klosterruiner med en guidad ridtur genom vacker landsbygd, längs böljande fält och över myrar.

Weekendresa

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 2 riddagar
Pris: från 5 995 SEK

Kortare ridresa längs den populära turistleden Ring of Kerry på sydvästra Irland. Under två dagar får vi njuta av fantastiska strandritter och Irlands landsbygd.

Stränder och landsbygd

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Pris: från 16 495 SEK

Häftiga strandritter som tar dig längs den blottlagda havsbottnen runt öde öar när tidvattnet står som lägst – är bara en av många höjdpunkter på denna ridresa.