Kortare ridresa längs stränder och landsbygd

Kortversion av Stränder och landsbygd

Det här är en kortare version av vår ridresa Stränder och landsbygd. Under två dagar får vi njuta av fantastisk och utmanande ridning längs gyllene stränder och genom Irlands inland. Bor gör vi på ett spahotell strax utanför Westport där vi kan njuta av pool, bastu och jacuzzi.

Häftiga strandritter

Strandritten bjuder på energiska galopper längs Murrisk och Bertra Beach. När tidvattnet gått ut och beger vi oss av längs stranden runt ön Berta med utsikt över John Lennons ö Dornish Island i mitten av bukten.

För att avsluta denna dag på bästa sett galopperar vi över Murrisk Oyster Beach där vi rider mellan högvattenmarkörerna som guidar båtarna bort från tunnland av ostronbankar.

Bilfria vägar längs det irländska inlandet

Den första dagen i sadeln spenderar vi på bilfria väger över kullarna på väg till berget Skelp. Härifrån har vi en exceptionell panoramautsikt över Clew Bay, Clare Island och de många små öarna i bukten. Det sägs att det finns en ö för varje dag på året.

Mer information om ridresan

Dagsprogram

Observera att denna ridresa styrs av lågvattnet och dagarna kan komma att kastas om/se annorlunda ut beroende på vad som passar bäst för just de datum du bokar. 

Dag 1 Ankomst
Ankomst till Irland och lite tid för att koppla av och utforska omgivningarna på egen hand inför morgondagens ridning. 

Dag 2. Skelp, Prospect & Brackloon
Detta är en lång dag i sadeln med mycket trav och galopp.

Hästarna är säkra på foten och njuter av att få sträcka ut på de bilfria vägarna längs med kullarna.

The Skelp är ett berg i närheten av Croagh Patrick med exceptionell panaromautsikt över Clew Bay, Clare Island och de många små öarna i bukten.

Det sägs att det finns en ö för varje dag på året.

Dag 3. Bertra and Murrisk Beach Trek
Dagens ritt börjar två timmar före ebb (tiderna för ebb och flod varierar från dag till dag) och vi kommer bli upphämtade från hotellet och skjutsade till parkeringen vid Murrisk Abbey där hästarna är lastade ur lastbilen precis intill stranden.

Vi kommer ha massor av tid att plaska i vattnet och trava och galoppera längs stranden medan tidvattnet går ut.

Vi korsar mynningen till Bertra Beach och följer vägen runt ön Bertra med utsikt över John Lennons ö Dornish Island i mitten av bukten.

Vi avslutar dagen med att galoppera på Murrisk Oyster Beach där vi galopperar mellan högvattenmarkörerna som guidar båtarna bort från tunnland av ostronbankar.

Efter dagens ritt stannar vi på Cambell’s pub vid foten av Croagh Patrick.

Dag 4 Avresa
Efter en sista frukost är det dags att säga adjö och bege sig av hemåt. 

Spahotell utanför Westport

Bor gör vi på Westport Woods Hotel strax utanför Westport med tillgång till hotellets Beach Club med bastu, pool och Jacuzzi. 

Transfer

Transfer ingår ej på denna ridresa, men det finns flera alternativ att ta sig till hotellet och ridcentret. Vi rekommenderar att åka buss/tåg och ta taxi sista biten, eller hyra bil för dig med körkort. 

Irish Rail (http://www.irishrail.ie/) och Bus Eireann (http://www.buseireann.ie/) har regelbundna avgångar från Dublin till Westport.

Tåg

Vi rekommenderar att ta flygbussen (Airlink) från Dublin airport till tågstationen Heuston Rail station.

Flygbussarna går var 10 - 20 minut beroende på tid på dygnet och kostar ca 7 euro / person. Tidtabell hittar du här: (https://www.dublinbus.ie...747).

Tåget från Heuston tar lite drygt 3 timmar och har flera avgångar per dag. 

Tidtabeller och biljetter till tåget hittar du här: www.irishrail.ie

Buss

Det går också att resa med buss från Dublin till Westport för dom som önskar.

Vi rekommenderar Bus Eireann (http://www.buseireann.ie/). Får du inte upp ett passande alternativ när du söker, testa att ändra från "Direct only" till "Find all" under options.

 

Flyg till Irland

Vi rekommenderar att flyga med SAS som har bra förbindelser mellan Stockholm - Dublin och Göteborg Dublin.

Bokar du din resa i god tid brukar det gå att hitta flygresor för under tusenlappen.

Momondo är ytterligare en bra sida för att söka efter flyg. Här hittar du både lågpris och bästa/snabbaste rutten.

Anna, maj 2018

"Resan var magisk. Fantastiska vyer och vi hade tur med vädret. Jätterolig guide som jag kom bra överens med. Stor rekommendation!

Ridvana:

3

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 2 riddagar
Dagar: valfritt
Datum 2020: valfritt
Logi och mat: inkvartering på Westport Woods Hotel i Westport med tillgång till hotellets Beach Club med pool, bastu och jacuzzi. Frukost, lunch och två middagar ingår.
Transfer: Ingår ej
PRIS: 5 495 SEK
Bokningskod: CAP-10B

Pris högsäsong (juli & aug): 5 495 SEK

Datum 2020:  valfritt, 3 nätter - 2 riddagar

Skicka bokningsförfrågan

CAP-10B Stränder och landsbygd - kortversion

Antal resenärer:
1234fler

Övrigt:
(Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@capalltravel.se

**Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

* = obligatoriska fält

Andra populära ridresor:

Naturupplevelser till häst

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 5,5 riddagar
Pris: från 14 695 SEK

Upplev Irlands vackra natur och färgstarka historia till häst. Vi rider drygt 20 mil genom varierande natur på vår färd ut mot de branta klipporna vid Atlantens kust.

Magiska slott och hästar

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar
Pris: 9 995 SEK

Njut av denna ridresa som kombinerar besök på antika irländska slott och klosterruiner med en guidad ridtur genom vacker landsbygd, längs böljande fält och över myrar.

Längs atlantkusten

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 5 riddagar
Pris: 14 995 SEK

Upptäck det genuina Irland på denna ridresa som tar oss genom lummig natur, förbi historiska platser och längs Atlantens vidsträckta stränder.