Unikt erbjudande – Hästfestivalen i Ballinasloe!

Unikt erbjudande – Hästfestivalen i Ballinasloe!

[slideshow_deploy id='2240']

Missa inte denna tur som är som tar dig med på en av Europas äldsta hästfestivaler. En gång om året fylls gatorna i Ballinasloe av hästar och glada människor precis som det gjort under flera hundra år. Här samlas irländarna för att köpa och sälja hästar och det är en unik upplevelse att få vandra runt längs gatorna där lösa föl skuttar runt. Förutom ett besök på Ballinasloe horse fair rider vi i den fantastiska naturen kring ridcentret. Vi tar oss bland annat över hedlandskap, längs jordbrukslandskap och följer gamla keltiska vägar. På eftermiddagarna besöker vi populära sevärdheter i området, bland annat Holy Island med dess ruiner från en av Irlands mest betydelsefulla klosterbosättningar och det imponerande Pallas Castle.

RIDVANA:

ANTAL DAGAR:
6 dagar / 5 nätter
ANTAL RIDDAGAR: 3
DAGAR: Lördag - Torsdag
DATUM 2016:
1 - 6 oktober
GRUPPSTORLEK: Max 8
BOENDE: På gården
MAT: Frukost, lunch och middag
Transfer: Ingår ej
PRIS: 7 995 SEK

Dagsprogram

Dag 1 lördag:
Ni ankommer till gården på förmiddagen. Transfer från Shannon Airport går att köpa till. Vi äter en lättare lunch innan vi beger oss med båt längs floden Shannon ut till Holy Island. Här hittar man en av Irlands mest betydelsefulla klosterbosättningar. Pilgrimer reste till ön ända fram till mitten av 1800-talet och vi kan se ruiner av fem kyrkor, tidiga klosterceller, en kyrkogård från före 1100-talet och ett runt torn på 24 meter i diameter. Middag äter vi på ridcentret framför öppen brasa.

Dag 2 söndag:
Idag blir en spännande dag! Efter frukost beger vi oss till Ballinasloe och besöker Ballinasloe horse fair – Europas äldsta hästfestival. Vi spenderar dagen bland hundratals av hästar som fyller gatorna. Här samlas bönder och hästägare med sina hästar precis som förr i tiden på stadens gator och köper och säljer sina hästar. En häftig upplevelse där du verkligen får ta del av Irlands kultur! På eftermiddagen åker vi tillbaka till ridcentret för middag. På kvällen får de som vill följa med till den lokala puben för att umgås med Irländare över en Guinness.

Dag 3 måndag:
Efter en god frukost är det äntligen dags för lite ridning. Vi rider genom den vackra irländska landsbygden (2 h). Väl tillbaka på ridcentret äter vi en god lunch innan vi beger oss ut på ytterligare en ridtur längs gamla keltiska vägar (1h).

Dag 4 tisdag:
Förmiddagen spenderar vi återigen på hästryggen medan vi tar oss fram över det magiska landskapet med torv och ängar (2h). Efter en lättare lunch besöker vi det imponerande Pallas Castle – ett av de bäst bevarade tornhusen och inmurade slottsgårdar sedan 1300-talet.

Dag 5 onsdag:
Efter en stor frukost beger vi oss ut på en ridtur längs jordbrukslandskapet. Vi äter en picknicklunch längs ridturen och på eftermiddagen fortsätter vi turen där vi passerar en typisk keltisk grav som sägs vara 3000 år gammal! Vi avslutar dagens ritt på ett vackert grönskande fält. Middag äter vi i den trevliga atmosfären på ridcentret.

Dag 6 torsdag:
Efter frukosten är det dags att säga ”Slan Abhaile” till hästarna och våra värdare för att bege sig hemåt igen. De som bokat transfer blir skjutsade till Shannon airport medan resten tar sig vidare på egen hand.

Gården

Den 300 år gamla bondgården är smakfullt renoverad och är ridcentrets hjärta. Svunna tider är varsamt bevarade, samtidigt som alla moderna faciliteter erbjuds gästerna, som kan koppla av i de individuellt inredda rummen.

I den bekväma matsalen kan gästerna njuta av en stadig irländsk frukost och traditionell och rustik hemlagad mat, i skenet av elden från den torveldade öppna spisen.
Många är de som sagt att komma hit ger inspiration till alla som stiger över tröskeln och insuper den rofyllda enkelheten och atmosfären från denna idyll, även kallad ”The Mountain”.

Singelrum går att boka mot en extra kostnad (750 kr).

Vad tycker våra gäster?

Inga recensioner ännu..

Transfer

Transfer ingår inte i denna tur, men går att köpa till från Shannon airport. Transfern måste förbokas och kostar 70 euro tur och retur.

[foogallery id="1638"]
Posted in Okategoriserade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.