Inför ridresan

Bra att veta inför ridresan!

Här samlar vi viktig information och svar på många av alla de frågor som kan dyka upp inför en ridresa till Irland.

Har du frågor som du inte hittar i vår lista är du självklart välkommen att kontakta oss på telefon: 08-552 45 900 (välj 4 för ridresor och 2 för Capall Travel) eller info@capalltravel.se för att få svar på just din fråga!

Packlista

Det är alltid svårt att packa inför en ridresa då man vistas mycket utomhus och det är svårt att förutspå vädret. För att hjälpa lite på traven kommer här en lista på saker som vi, efter egna erfarenheter, rekommenderar er att ta med.

 • Stövlar eller skor med klack
 • Ridhjälm finns att låna för dem som vill, men det kan vara skönt att ta med sin egen
 • Säkerhetsväst är ett krav för dem som ska hoppa terräng (finnas att låna på turen Ridkurser i vackra Tullamore och Ridsemester i lyxig slottsmiljö)
 • Plåster och tejp mot skavsår
 • Choklad, nötter eller druvsocker för strapatsrika dagar
 • Solglasögon
 • Solskydd för ansikte och läppar
 • Ridbyxor, helst ett par inridna som du vet är sköna
 • Sport-BH
 • Vid behov – underkläder (långa) i ull. Skyddar mot skavsår och värmer även om du skulle bli blöt.
 • Handskar
 • Regnkläder för ryttare är att föredra även om det ofta fungerar bra med vanliga regnkläder också. Det finns alltid en risk för regn på Irland. Gärna lätta regnkläder med bra andasfunktion.
 • Kamera
Vanliga frågor

Måste jag vara en rutinerad ryttare för att delta på turerna?
Alla våra ridturer är märkta med hästarsymboler som indikerar svårighetsgraden på turen. En del ridturer är anpassade för ryttare med liten erfarenhet, medan andra kräver mer erfarna ryttare. Många av våra gårdar är duktiga på att anpassa sig efter ryttarnas nivå.

Vad för slags utrustning behöver jag ha med mig?
Bekväma ridkläder och skor med klack. Kläder för väder, risken för regn är stor så ett par lätta regnkläder med bra andasfunktion bör packas ner. Hjälm finns att låna på alla våra gårdar, men man kan med fördel ta med sin egen.

Hur många deltagare är vi på ridturen?
Det varierar, många av våra turer har ett max antal på 8 stycken och minst 2. Sedan tillkommer våra guider såklart.

Vad ingår i turen?
I de flesta av våra turer ingår ridning, boende, transfer och mat (frukost, lunch och middag), men det kan skilja lite från tur till tur. Var noga med att läsa turbeskrivningarna så du vet vad som gäller för just din ridtur. Alkoholhaltiga drycker ingår inte.

Vilken typ av övernattning kan jag förvänta mig
All övernattning sker i sängar i ombonade rum med varierande standard. För mer detaljer om boendet rekommenderar vi att läsa under varje tur. Oftast delar deltagarna rum, men singelrum går att boka till en extra kostnad på de flesta ställena.

Rider jag samma häst under hela ridturen?
På många av våra turer får varje ryttare en häst som sin egen att rida och ta hand om under turen. Guider och tränare är väldigt noga med att para ihop rätt ryttare med rätt häst. Skulle man ändå inte vara nöjd med hästen man tilldelas finns det självklart möjlighet att byta.

Har ni någon viktgräns?
De flesta turer har en viktgräns på 100 kg, men vissa kan göra undantag för långa och välbalanserade ryttare. Kontakta oss om du känner dig osäker så kan vi hjälpa till att hitta rätt tur.

Vi är en stor grupp på över 10 personer som vill rida, har ni några turer för oss?
De flesta av våra turer har ett max antal på 8 stycken, men på flera av turerna kan vi erbjuda plats för en större grupp. Oftast delas då ryttarna upp i två grupper så att gruppen som rider inte blir större än 8. Kontakta oss så kan vi hjälpa till att hitta ett alternativ som passar er.

Hur tar jag mig från flygplatsen till ridcentret?
På de flesta av våra turer ingår transfer och då blir ni upphämtade på flygplatsen och skjutsade till ridcentret eller hotellet. På de turer som transfer inte ingår finns det antingen möjlighet att boka extra, eller så finns det bra information om bussar etc. Se under varje tur vad som gäller för just den turen.

Hur vet jag om det finns plats på den turen jag är intresserad av?
När du bestämt dig för vilken resa och vilket datum du vill åka så skickar vi din bokning till gården. Då får vi svar på om det finns plats eller inte. Observera att resan inte är bokad förrän du fått en bokningsbekräftelse från oss via mail. Skulle det inte finnas plats på just den turen så kontaktar vi dig och ser om det går att hitta en annan tur eller ett annat datum som skulle kunna passa.

Kan jag avboka min resa?
Ridresan som du har bokat via Capall Travel kan du alltid tryggt avboka. För mer information om våra villkor och
hur du kan avboka din ridresa kan du läsa om mer här. Känner du dig osäker kan du alltid
kontakta oss på info@capalltravel.se eller ringa på +46 (8) 552 45 900

Resa själv eller i grupp?
Det är många av våra gäster som reser själva. Ridresor är ett ypperligt tillfälle att träffa nya människor med samma intresse. Många av våra gäster får vänner för livet! Det går alltså precis lika bra att åka ensam som i grupp.

När måste man boka ridresan?
Våra resmål är väldigt populära därför är det bra att boka i tid. Men ibland kan det finnas ett par platser kvar även med kort varsel. Kontakta oss för att se om det finns platser kvar på den turen du är intresserad av.

Våra villkor

Personinformation
Efter bokningstillfället skickar vi ut ett personinformationsformulär. Det är viktigt att detta formulär fylls i fullständigt och skickas tillbaka till Capall Travel så snart som möjligt. Denna information är till för att vi ska kunna förbereda resenären resa på bästa möjliga sätt.

Alla eventuella behov av specialkost, rid förmåga, hälsobegränsningar är exempel på information som är bra för oss att känna till på förhand.

Adressuppgifter
Resenären ska hålla Capall Travel underrättad om aktuell adress, e-postadress och telefonnummer samt eventuella förändringar av dessa. Informationen är vital för att adekvat information ska kunna meddelas utan onödig fördröjning.

Avbokning och ändringar
Capall Travel rekommenderar resenären att skaffa avbeställningsskydd ifall en situation uppstår som gör att resenären tvingas avboka resan. Avbeställningsskydd ingår inte i resans pris. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vilka villkor som gäller för din försäkring. Avbokningen måste ske via brev, fax eller e-post och vid avbokning gäller följande. Vid avbokning mer än sex veckor i förväg uttas en avbokningsavgift om 10 % av priset på turen. Vid avbokning mindre än sex veckor men mer än tre veckor i förväg uttas en avbokningsavgift om 50 % av priset på turen. Vid avbokning mindre än tre veckor i förväg uttas fullt pris för turen. Om en resa påbörjats sker ingen återbetalning från Capall Travel för delar av resan som ej utnyttjats.

Betalning av resa
Betalning sker vid två tillfällen, varav det första tillfället är betalning av anmälningsavgiften. Anmälan är giltig först när anmälningsavgiften är Capall Travel tillhanda. Faktura för anmälningsavgiften är tillika bokningsbekräftelse. Vid betalning av anmälningsavgiften accepteras dessa villkor automatiskt. Senast sex veckor innan avresa skall hela resan vara betald. Slutredovisningen redovisas på separat faktura.

Försäkringar
Alla resenärer måste ha en heltäckande rese- och olycksfallsförsäkring som ger fullgott skydd vis sjukdom och olycksfall. Försäkringen ska dessutom täcka kostnader vid eventuell hemtransport. Resenären sörjer för att säkerställa att försäkringen täcker alla de aktiviteter som ingår i den resa som bokats. Vi rekommenderar att resenären skaffar ett europeiskt sjukförsäkringskort, som ger rätt till vård inom EU/ESS. Det kan beställas genom försäkringskassan.

Bokningsförfarande
Vid bokning en resa hos oss fyller du i bokningsformuläret eller kontaktar oss via telefon på 08 552 45 900. Observera att formuläret endast fungerar som en intresseanmälan och först när ni fått ett bekräftelsemail är resan bokad. Det kan alltså vara bra att vänta med att boka flyg innan man är garanterad en plats på turen.

När resan är bokad tar vi ut 30 % av resans pris i handpeng. När vi mottagit betalningen är platsen säkrad. Återstående belopp betalas senast sex veckor innan turen startar.

Hitta rätt svårighetsgrad på ridresan genom dessa nivåer

1 – 5. Nybörjare till avancerad
svårighetsgrad - inför ridresan
På dessa ridresor kan du anpassa nivån utifrån din egen ridvana. Passar dig som är ren nybörjare till dig som är en erfaren ryttare som vill utvecklas i sin ridning.

3. Medelgod ryttare
svårighetsgrad - inför ridresan
För dig som klarar av att rida hästen i alla gångarter och har ridit regelbundet, även om det var ett tag sedan.

4. Goda ryttare
svårighetsgrad - inför ridresan
Behärskar alla gångarter väl, är van att rida i terräng och orkar många timmar i sadeln.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos kammarkollegiet.
Klicka på loggan för att läsa mer!

Resegaranti hos Kammarkollegiet

Ridresa med ridning i bäck på Irland